Eenvoudige pijnstillende huismiddeltjes die iedereen zou moeten kennen.

Dure medicijnen en andere middeltjes zijn niet de enige manier om pijn en ziektes te bestrijden.

Soms hoef je alleen maar je kast open te trekken en kan je gebruiken wat je daar vindt. Er zijn best veel huismiddeltjes die heel goed werken tegen veel voorkomende kwaaltjes. En tegenwoordig is het een trend om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk natuurlijke middelen die je snel kan toepassen.

Deze tips zijn super behulpzaam en kosten weinig tijd en moeite. Misschien ken je sommige tips al en ben je verbaasd door andere, maar het kan sowieso geen kwaad om ze te delen met je vrienden zodat ook zij fit en gezond kunnen blijven.

Zwarte thee tegen verbranding
Stel je gaat op wintersport en je gaat lekker in de zon zitten. Het kan dan gebeuren dat je verbrand door de zon. Zorg ervoor dat je dan zwarte thee haalt. Zet een flinke pot, laat een theedoek weken in het theewater en leg de doek op je verbrande huid. De tannine in de thee zorgen ervoor dat de verbrande huid herstelt.

Soda tegen bijensteken en muggenbeten
Bijensteken en muggenbeten kunnen makkelijk een heerlijke zomerdag verpesten! En de volgende keer dat je maar een zalfje uit de winkel wilt grijpen, denk dan aan deze tip. Meng wat soda met water tot het een dikke massa wordt. Doe het dan op de plek waar je bent gestoken en al heel snel is de pijn verdwenen.

Appelazijn voor een zere keel
Hoestsiroop voor een zere keel? Vergeet het maar. Dit probleem kan je makkelijk oplossen met een huismiddeltje. Meng appelazijn met water en gorgel daar een paar keer mee in een uur. De meeste bacteriën die voor keelpijn zorgen zullen verdwijnen.

De geur van munt tegen slaperigheid
De meeste mensen nemen een sterke bak als ze slaperig zijn. En de cafeïne is bewezen effectief. Maar dit is veel makkelijker. De geur van verse muntbladeren werkt als aromatherapie waardoor je wakker wordt. Je wordt er alerter van en het is een goede manier om je dag te starten.

Honing voor wonden
Honing heelt omdat het heilzame melkzuur bacteriën bevat en dat zorgt ervoor dat wonden sneller helen. Het werkt het beste als je wilde honing gebruikt omdat die hogere concentraties heeft.

Duct-tape voor wratten
Je kan het voor bijna alles gebruiken. Zelfs op wratten! De tape zorgt ervoor dat de wratten worden verstikt en zo verdwijnen. Plak wat duit-tape op een wrat. Laat het 6 dagen zitten. Haal dan de tape er weer af en vijl de dode huid zachtjes weg. Herhaal dit totdat de wrat is verdwenen. Simpel en snel.

Mondwater voor je voeten
De hele dag op je voeten staan kan zwaar zijn. Om van je ingegroeide teennagels af te komen of om je voeten wat te verzachten kan je ze een mondwater voetenbad geven. De antibacteriële eigenschappen van mondwater doen wonderen voor je voeten!

Deel deze tips met je vrienden zodat zij zich de huismiddeltjes ook weer herinneren… of nieuwe ideeën op doen!

Wat vind jij? Reageer hieronder: