Dit is waarom nagellak op lucifers het beste idee ooit is!

Nagellak kan je nagels ontzettend mooi maken, maar dat is blijkbaar niet het enige waar het goed voor is.

Je kan het namelijk gebruiken om het leven een stuk makkelijker te maken. Hieronder vind je zes manieren die je zeker gaat toepassen.

1. Maak lucifers water bestendig.
Als je gaat kamperen of barbecuen in een park is het balen als je lucifers nat zijn. Maar dat kan je voorkomen! Als je de lucifers behandelt met nagellak dan is dit probleem voortaan verleden tijd! Geniaal!

2. Enveloppen opnieuw gebruiken.
Heb je ooit een envelop dicht geplakt maar vergeten om de kaart of brief die je wilde verzenden erin te doen? Geen probleem! De volgende keer als dat gebeurt maak je de envelop gewoon weer open en doe je alsnog de brief of kaart erin. De plakrand die werkt niet meer, maar daar gebruik je dan nagellak voor.

3. Vuur stoken
Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar nagellak werkt erg goed als aanmaakvloeistof. Giet wat nagellak op hout of steen en steek dit aan met een lucifer. Ziezo.. Je hebt nu de basis gelegd voor een vuurtje!

4. Makkelijker door het oog van de naald
Veel mensen verliezen hun geduld als ze een naald aan een draad moeten rijgen. Dat hoeft niet meer! Met een klein beetje nagellak op het uiteinde van het garen en een beetje aandrukken zit hij er zo in.

5. Herstel je schoenveters
Altijd balen als de uiteinden van je schoenveters beginnen te ontrafelen. Net als bij het rijgen van garen kan je bij schoenveters een beetje nagellak gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat de losse draden bij elkaar gebonden blijven.

6. Sleutels labelen
Moeite met sleutels uit elkaar houden? Met alle sloten in en om je huis tegenwoordig is dat niet zo gek. Je kan natuurlijk 10 sleutels proberen en erachter komen dat het nummer 11 is. Maar je kan er ook een beetje nagellak op doen. Elke sleutel een eigen kleur en met dezelfde kleur op het slot. Zo kan een kind de was doen.

Waar gebruik jij je nagellak nog meer voor? Deel het met ons!

Wat vind jij? Reageer hieronder: