Nooit geweten dat je dit kon vinden in een simpele blauwe spuitbus.

Je kan in de bouwmarkt al gauw de weg verliezen. Zo ben je vaak een paar minuten zoet, opzoek naar spaarlampen.

Het gekke is dat je tijdens zo’n zoektocht vaak langs onwijs veel handige producten voor in huis loopt. Van die talloze producten is 1 van de minst bekende en toch één van de meest handige WD-40.

Deze spray vind je meestal op de afdeling voor fietsen en auto’s. Het is een blauwe spuitbuis waar vloeibaar vet in zit. Nou kan je de spray voor meer dan alleen je fiets gebruiken. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

1 Vlek verwijderen.
Spuit de vlek in met WD 40 en gebruik een handdoek om deze weg te vegen. Herhaal indien nodig tot de vlek verdwenen is.

2 Schoonmaken van duivenpoep
Heb je last van duivenpoep op je balkon of in de tuin? Spray op deze plek WD40 en de duiven zullen voortaan weg blijven. Zij houden niet van de geur.

3 Schoenen waterdicht maken
Dit werkt alleen op schoenen met een glad oppervlak. Spuit je schoenen egaal en het vet zal vocht verdrijven.

4 Sticker verwijderaar
Spuit stickers en lijm resten in met WD 40 en wrijf deze weg met een spons.

5 Antivries
Spuit je ramen onder om je ze tegen vorst te beschermen. Sneeuw blijft niet kleven op de auto ruiten en krabben is dus niet meer nodig.

6 Bescherming tegen kalk
Tegels en de deuren van je douche hebben op tijd behandeling nodig tegen kalk. Als je ze na de schoonmaak behandeld met WD-40 blijven ze langer kalk vrij.

7 Bescherming voor je schaar
Als je een schaar koopt is deze altijd behandeld met vet om het metaal te beschermen. Deze beschermlaag verdwijnt na verloop van tijd. Met WD 40 kan je die laag herstellen.

8 Muren kras vrij maken
Kleine kinderen hebben maar een paar tellen nodig om van je muur een kunstwerk te maken. In hun ogen dan… spuit voortaan gewoon WD-40 op de krabbels en je hebt zo weer je vertrouwde muur terug.

En wat vindt je van deze tips? Laat het ons weten, laat een bericht achter.

Wat vind jij? Reageer hieronder: