Ontdek waarom laurierblad onderdeel zou moeten uitmaken van je dagelijks leven.

Iedere chefkok weet dat laurierbladeren het geheim zijn voor een onwijs lekkere soep of stoofvlees. Maar deze bladeren zorgen niet alleen voor lekkere smaak, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid.

Laurierbladeren kunnen gif verdrijven en remmen het ouder worden. Dagelijks gebruik van deze bladeren kan veel voor je gezondheid doen. Hier onder vind je 8 gezondheidsvoordelen!

1. Helpt tegen angst en vermoeidheid.
Laurierbladen hebben een rustgevend effect als je deze verbrand. De stoffen die dan vrij komen geven je een rustig gevoel en maken je wakker. Zo kom je heel makkelijk van stress en een vermoeid gevoel af.

2. Ademhaling.
Het in ademen de laurierbladeren zorgt ervoor dat slijm in de luchtwegen oplost. Je kan dit het beste doen door de stoom van de bladeren te inhaleren of laurierblad olie te smeren op je borst.

3. Roos.
Last van haar roos? Meng laurierblad met jojoba olie en masseer dit op de hoofdhuid. Wikkel dan een handdoek om je hoofd en laat dit 15 tot 60 minuten rusten. Je kan natuurlijk ook een paar druppels laurierolie in je shampoo doen.

4. Diabetes.
Uit onderzoek blijkt dat drie gram laurierbladeren per dag je glucosegehalte kan verlagen.

5. Verbeterde spijsvertering.
Landen van rond de Middellandse Zee tot Oost-Azië maken al eeuwen gebruik van laurierbladeren om de spijsvertering te bevorderen. Gebruik de laurierbladeren in je eten of smeer laurierolie op je buik.

6. Gezondheid van je hart.
In laurierbladen zit veel cafeïnezuur en dit is goed voor je bloedvaten in en rond het hart. Het is ook goed voor cholesterol en het enige wat je hoeft te doen is het verwerken in je eten. De combinatie van zalm en laurierbladeren kan heel goed zijn voor je hart.


7. Gewrichtspijnen.
Pijn in gewrichten kan je verlichten door laurierolie direct op de pijnlijke plek te smeren.

8. Infecties tegen gaan in de urinewegen.
Laurierbladeren in poedervorm gemengd met melk blijkt een heel oud medicijn te zijn tegen infecties van de urinewegen.

Laurierbladeren hebben zijn heel goed voor de gezondheid naast hun heerlijke smaak en geur. Deze kleine bladeren zijn makkelijk te vinden in de supermarkt en je kan ze in veel gerechten gebruiken. Dus probeer dit wonder kruid in olie vorm of in de maaltijd.

Wat vind jij? Reageer hieronder: