Hiermee vergiftigen wij ons elke dag en we weten dit niet eens!

Eerst wil ik jullie een vraag stellen: Gebruik je wel eens wasverzachter in plaats van wasmiddel?

Als dit al vaker doet dan merk je dit vast wel in je portemonnee. Om fris ruikende kleding te dragen betalen we namelijk een veel te hoge prijs. De reclames die gemaakt wordt voor wasverzachters geven aan dat je een fris ruikende was verkrijgt en de was comfortabel aan je lichaam blijft zitten. Dit is helaas niet waar en erg misleidend.

Wasverzachters bevatten namelijk een hoop chemische stoffen die je lichaam kunnen betreden, als je fysiek in aanraking komt ermee maar ook door het inademen van de stof. Door hier langdurig mee in contact te zijn keer op keer kan het zorgen voor gezondheidsproblemen. Vooral voor jonge kinderen kan dit erg gevaarlijk zijn. Wasverzachter is helemaal niet zo “fris” als je denkt!

Een bestandsdeel die in wasverzachter zit bestaat uit chemicaliën. Deze chemicaliën zijn moeilijk te verwijderen, ze moeten immers aan de stof vast blijven zitten daar zijn ze voor ontworpen. De geur blijft dan langer in de kleding.

Wij hebben hieronder een lijst gemaakt met de meest voorkomende giftige chemicaliën die in alle wasverzachters zitten:

Alfa-Terpineol: Dit is een gevaarlijke, chemische stof de gezondheidsproblemen die deze stof kan veroorzaken zijn onder andere duizeligheid, hoofdpijn, geheugenverlies, pijn in de nek en rug en zelfs gevoelloosheid in het gezicht.

Benzylacetaat: Dit is een toxische stof die in verband staat met pancreaskanker. De dampen die van deze stof afkomen kan voor irritatie aan de luchtwegen en ogen zorgen.

wasverzachter

Benzylalcohol: Deze chemische stof kan voor een groot aantal gezondheidsproblemen zorgen denk aan aandoeningen aan je centrale zenuwstelsel, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, en extreme dalingen van de bloeddruk.

Choroform: Een stof die een krachtige carcinogeen neurotoxine bevat. Kan de volgende gezondheidsproblemen veroorzaken bewustzijnsverlies, misselijkheid, hoofdpijn, braken, slaperigheid, braken en/of duizeligheid.

Linalool: Linalool is een verdovend middel. Hiervan is bekend dat het ademhalingsproblemen en verlies van spier coördinatie kan veroorzaken.

De stoffen hierboven zijn dus de reden waarom je wasverzachter zou moeten mijden. Om je was te zuiveren zijn er talloze andere manieren. Gebruik eens azijn of zuiveringszout deze producten zijn veiliger en ook beter voor het milieu!

Wat vind jij? Reageer hieronder: