Ze doet havermout in een sok en gaat in bad zitten. Het resultaat? Dit had ik niet verwacht

Havermout is goed voor het ontbijt. Het is vezelrijk en daardoor zit je lang vol.

Maar wist je dat havermout ook goed is voor je huid. Het kan je helpen om van eczeem af te komen. Je vult een oude sok met havermoutvlokken en hangt het in bad voor dat je er water in laat lopen. Wanneer je het bad vult en het water zich door de sok verspreid dan komen de verzachtende stoffen vrij. Je kan trouwens ook brandnetels gebruiken, die verzachten een jeukende huid.

Komkommers
Komkommers zijn rijk aan vocht en dat maakt ze goed geschikt om te gebruiken tegen ontstekingen in de huid. Als je huid droog is en jeukerig aanvoelt dan kunnen komkommerschijfjes je direct helpen.

Aloë vera
Ook Aloë vera is heel erg goed tegen eczeem, droogheid en jeuk. Als je de bladeren van de aloe plant een nichtje in de koelkast legt dan kan je de volgende dag de gel in de bladeren op je huid smeren.

Citroen
Ook een citroenschijfje kan heel goed werken tegen ontstekingen op de huid. Eerst zal het wat branden, maar het werkt heel goed tegen droge huid.

Kurkuma
Uit onderzoek blijkt dat kurkuma de werking van medicijnen kan beïnvloeden. In India wordt kurkumapoeder gebruikt op wondjes en schrammen.

Honing
Honing is heerlijk en ook nog eens goed voor je huid. Je smeert wat op je huid, laat het 20-30 minuten zitten. Spoel het af met koud water en droog dan af met een katoenen doekje.

Kokosolie
Koudgeperste kokosolie kan je heel goed op je huid gebruiken. Het is een geweldige manier om eczeem te bestrijden. Amandelolie werkt ook tegen een jeukende en droge huid. Gewoon inwrijven en je bent klaar!

Heb je zelf ook nog tips die goed zijn voor je huid? Deel ze dan met ons!

Wat vind jij? Reageer hieronder: