Zo laat je lichaam je weten dat je lever vol giftige stoffen zit.

De lever is één van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Het zorgt ervoor dat suiker, vet en vitaminen worden verwerkt, reguleert je stofwisseling en haalt afvalstoffen uit je lichaam.

De lever is het belangrijkste orgaan van het lichaam als het aan komt op reiniging. Een gezonde lever is dus essentieel voor een goede gezondheid. Teveel alcohol drinken en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat je lever niet meer goed werkt.

Er zijn een aantal dingen die je merkt aan je lichaam wanneer de lever niet meer goed kan werken. Dat verschilt per persoon, maar de opsomming hieronder is wel handig om te weten.

1. Druk op de maag
Wanneer er vetten ophopen in de lever dan zorgt dat voor druk op de ribben en de bovenkant van de buik. Je kan ook last krijgen van een opgeblazen gevoel en een gespannen buik.

2. Chronische vermoeidheid
We zijn allemaal weleens moe. Maar als je contant moe bent, zelfs wanneer je simpele dingen doet die weinig energie vragen, dan kan dat een teken zijn van lever problemen. Het is een goed idee om naar de huisarts te gaan.

3. Huid verandering
Als je huid een beetje gelig begint te worden dan kan je weleens leverproblemen hebben. Als je lichaam problemen heeft om je bloed te filteren dan kan je huid dus geler worden ook kan je ontstekingen krijgen en jeuk door irritaties.

4. Misselijkheid
Als de lever niet goed werkt kan je je vaak misselijk voelen. Vooral als je niet iets vettigs hebt gegeten. Je kan je ook duizelig voelen, overgeven of last hebben van diarree.

5. Ontlasting en urine
Als je al wat langere tijd last hebt van een niet goed werkende lever dan kan je ontlasting wat kleurloos worden. Je urine kan juist een wat donkerdere kleur krijgen.

6. Spieren
Snel blauwe plekken krijgen, last van opgezwollen onderbenen of voeten of pijn in spieren en gewrichten, dit kunnen allemaal tekenen zijn van lever problemen.

Als je denkt dat er iets mis is met je lever, ga dan naar de dokter! Om problemen te voorkomen kan je het beste niet roken, niet te veel alcohol drinken, gezond eten en genoeg bewegen.

Deel dit bericht met je vrienden zodat zij ook weten waar ze op moeten letten!

Wat vind jij? Reageer hieronder: